WYDARZENIA
NAJNOWSZE INFORMACJE

Rozpoczęcie roku szkolnego 2017/2018

Rozpoczęcie roku szkolnego 2017/2018 dnia 4 września 2017 r. o godz. 9.00.

Rekrutacja na rok szkolny 2017/2018

Strona do logowania dla kandydatów


Technik żywienia i usług gastronomicznych

Czas trwania nauki – 4 lata 

Baza dydaktyczna:

Posiadamy w pełni wyposażoną pracownię obsługi konsumenta; w sali lekcyjnej zaaranżowano salę klubową na 30 osób w stylu Art déco z komplentym barem, profesjonalnym ekspresem do kawy Milano, zmywarką, lodówką, kompletami bleizny stołowej, naczyń, sztućców i 55" telewizorem.
Pracownie gastronomiczną do przeprowadzania zajęć praktycznych; kuchnia z osprzętem ze stali nierdzewnej, piec konwekcyjno-parowy itd
Przy pracowni gastronomicznej znajduje się sala do zajęć teoretycznych
Pracownia technologii gastronomicznej

 

Charakterystyka kierunku:

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

  • oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;
  • sporządzania oraz wydawania potraw i napojów;
  • planowania i oceny żywienia;
  • organizowania produkcji gastronomicznej;
  • planowania i realizacji usług gastronomicznych.

Kształcenie zawodowe

  • Cykl kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będzie obejmował 2 kwalifikacje zawodowe
  • Kwalifikacje zawodowe będą potwierdzone egzaminem zewnętrznym w trakcie trwania nauki
  • Uczeń z potwierdzonym pozytywnym wynikiem kwalifikacji zawodowych i ukończoną szkołą uzyska tytuł zawodowy

Praca:

Absolwenci szkoły w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych mogą podejmować pracę w:

  • Restauracjach, hotelach, pensjonatach, domach wczasowych, firmach cateringowych w kraju i za granicą
  • Zakładach zbiorowego żywienia
  • Własnej firmie gastronomicznej

 

 

 

 

ZOBACZ FILM Z WYCIECZKI ZAWODOWEJ!!!