zmień kontrast
A-   A    A+
mapa serwisu
wersja tekstowa
A-
A
A+

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie

im. mjr. pil. Władysława Szcześniewskiego
prowadzony przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA  /  Technik żywienia i usług gastronomicznych

Technik żywienia i usług gastronomicznych

KwalifikacjeT.6. Sporządzanie potraw i napojów;

        T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Słuchacz posiadając świadectwo kwalifikacji T.6. może uzyskać tytuł Kucharz 512001. Nie jest wymagane wykształcenie średnie, natomiast konieczne jest wykształcenie na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.

 

Nauka trwa ok. 2 lata.  Zajęcia odbywają się w systemie zaocznym, min. raz na 2 tygodnie – sobota i niedziela.

 

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Praca: Technik żywienia i usług gastronomicznych będzie mógł pracować w firmach cateringowych, restauracjach, hotelach, własnej firmie świadczącej usługi gastronomiczne.

 

Minimalna liczba godzin kształcenia zawodowego – forma zaoczna

Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów oraz efekty kształcenia wspólne dla zawodów w ramach obszaru turystyczno-gastronomicznego stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodzie lub grupie zawodów 247 godz.
T.6. Sporządzanie potraw i napojów 455 godz.
T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 195 godz.
Razem 897 godz.

 

Szkoła organizuje praktyki zawodowe w podmiocie zapewniającym rzeczywiste warunki pracy właściwe dla nauczanego zawodu w wymiarze 4 tygodni (160 godzin).